" Farkındalık ve Markalaşma Adına "
balevi_slider_01.jpg balevi_slider_02.jpg balevi_slider_03.jpg balevi_slider_04.jpg balevi_slider_05.jpg balevi_slider_06.jpg balevi_slider_07.jpg balevi_slider_08.jpg

HABERLER

Müzeler Haftası Kapsamında Amos Antik Kenti’ne Ve Marmaris Bal Evi’ne Ziyaret

18- 24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası olması nedeni ile Marmaris’te de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Müzeler haftası kapsamında  22 Mayıs Salı günü  de Marmaris Ticaret Odası ve Marmaris Müze Müdürlüğü ortak bir etkinlik düzenleyerek Amos Antik Kenti’ne ve Marmaris Bal Evi’ne Marmaris sevdalılarını taşıdı.

Etkinliğe 7’den 70’e yaklaşık 80 kişinin katıldı. Önce Amos Antik Kenti’ni ziyaret eden katılımcılar Marmaris Müze Müdürü  Esengül Yıldız Öztekin tarafından verilen bilginin ardından kentin tiyatrosunu ve tapınak kalıntılarını gezerek bol bol fotoğraf çektiler. Hem antik kente hem de Müze Müdürlüğü ve Marmaris Ticaret Odası tarafından 2010 yılından beri verilen emeğe hayran kalan katılımcılar iki kuruma da teşekkürlerini iletti.

Daha sonra Osmaniye köyündeki Marmaris Bal Evi’ne giden ziyaretçiler hayranlıklarını gizleyemediler. Marmaris Bal Evi Genel Koordinatörü Şiir Dürüst tarafından sunum ve müze salonları gezdirilerek Marmaris ve Türkiye’nin arıcılık geçmişi hakkında bilgi verildi. Daha sonra Bal Evi’nin bahçesinde bulunan arı evi ve Likya tipi arılığı inceleyen ziyaretçiler Arı evi içinde yer alan akvaryum kovan vasıtasıyla arıların çalışma şekillerini incelediler. Muğla Üniversitesi tarafından arıcılıkla ilgili eğitimlerin verileceği salonu ve dolum istasyonunu gezen ziyaretçiler Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Kaymakamlığı ve Osmaniye Muhtarlığına teşekkürlerini ilettiler.

Yorgunluklarını Bal Evi kafeteryasında ikram edilen ballı lokma ve çay ile gideren ziyaretçiler memnun bir şekilde gezilerini tamamladılar.

 

Cevriye Y.GÜNEŞTUTAR

Basın & Halkla İlişkiler

Makale İle İlgili Resimler